Listové kornouty s karamelovým krémem hotové za 10 minut

Jen tři suroviny vám postačí na přípravu lahodného dezertu, který připraví i začátečnice v kuchyni.

Přidal:admin, 16.12.2015
Kategorie: Chuťovky, 15 minutovky
Listové kornouty s karamelovým krémem hotové za 10 minut

Suroviny

500 glistové těsto
1 konzerva vařené kondenzované mléko
200 gmáslo
vajco na potření

Postup přípravy

  1. Připravíme si kornouty, pokud jste nesehnali v obchodě formičky. Klasicky z papíru na pečení vyformujete kornoutek, který obalíte alobalem. Jednoduché a levné.
  2. Na kornoutek natočíme pásek listového těsta (listové těsto rozválíme a nakrájíme na 2 cm pásky) a uložíme na plech. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 5 minut. Ještě před pečením vrch potřete rozšlehaným vajíčkem, aby měli krásnou barvu.
  3. Pokud jste nekoupili karamelové salko, dejte na 2 hodiny vařit do vroucí vody klasické salko. Máslo utřeme do pěny a po lžících přidáváme karamelové salko. Vyšleháme nadýchaný krém, kterým naplníme kornouty.
  4. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Zdroj: Vk