Lívance s povidly a smetanou

Vhodné k snídani nebo jako dezert po vydatném obědě. S povidly a smetanou jsou nej!

Přidal:admin, 27.5.2015
Kategorie: Chuťovky, Moučníky
Lívance s povidly a smetanou

Suroviny

Ingredience:
asi 2 hrnkyhl.mouky
1/2 kostkydroždí
1 hrnekmléka
1 ksvejce
1 lžícemouč.cukru
citronová kůra
zakysaná smetana
čokoláda

Postup přípravy

  1. Do větší mísy si dáme mouku, doprostřed uděláme důlek a rozdrobíme droždí. Posypeme droždí špetkou cukru, zakryjeme moukou zlehka a přidáme asi půl deci vlažného mléka.
  2. Na teplém místě necháme těsto vykynout a poté přidáme vejce, citronovou kůru, cukr a cca hrnek vlažného mléka.
  3. Dále necháme těsto aspon hodinku odpočinout na teplém místě. Po vykynutí naběračkou nebo lžící nabíráme na lívanečník a smažíme po obou stranách.
  4. Dále na talíři zdobíme dle chuti. Já použila povidla, zakysanou ochucenou smetanu a strouhanou čokoládu.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou