Lívance s povidly a smetanou

Fantazie. Nebíčko v tlamičce a ještě nevím jak bych toto jídlo nazvala. Lehké lívance, měkké jako pavučinka, křehké, sladké, s kopečkem smetany a s bohatou vrstvou nastrouhané čokolády. Sladká snídaně nebo dezert po vydatném obědě. Já dělávám lívance dříve jako dezert, ale klidně i na snídani ke skleničke kakaa nebo k šálku čaje či kávy. Určitě vyzkoušejte, my doma je milujeme. Autor: Tereza

Přidal:admin, 11.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Lívance s povidly a smetanou

Suroviny

asi 2 hrnkyhl.mouky
0,5 kostkydroždí
1 hrnekmléka
1 ksvejce
1 lžícimouč. cukru
dle chuticitronová kůra

Postup přípravy

  1. Do větší mísy si dáme mouku, doprostřed uděláme důlek a rozdrobíme droždí. Posypeme droždí špetkou cukru, zakryjeme moukou zlehka a přidáme asi půl deci vlažného mléka.
  2. Na teplém místě necháme těsto vykynout a poté přidáme vejce, citronovou kůru, cukr a cca hrnek vlažného mléka.
  3. Dále necháme těsto alespoň hodinku odpočinout na teplém místě.
  4. Po vykynutí naběračkou nebo lžící nabíráme na lívanečník a smažíme po obou stranách. Dále na talíři zdobíme dle chuti.
  5. Já použila povidla, zakysanou ochucenou smetanu a strouhanou čokoládu.

Můj blog: Vaření a pečení s láskou