Luxusní Mozartovy kostky

Pokud milujete ořechy, čokoládu, tak toto je skvělá inspirace na dezert. Připravte si luxusní Mozartovy kostky. Originální recept byl na menší plech, proto mám nižší řezy. Čím menší plech, tím budou řezy hezčí, vyšší. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 26.6.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Luxusní Mozartovy kostky

Suroviny

Těsto:
6 ksbílku
200 gmoučkový cukr
200 gmleté vlašské ořechy
4 lžícepolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
špetkasůl
Krém:
6 ksžloutku
200 gmoučkový cukr
150 gmáslo
200 ghořká čokoláda
Vrch:
150 mlsmetana ke šlehání
1 lžícekr. cukr
1 lžícemed
220 gčokoláda
25 gmáslo

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si plech na pečení o velikosti 35 x 22 cm. Vymažeme ho tukem a vysypeme moukou.
  2. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhou pěnu. Po částech přidáváme moučkový cukr a šleháme dokud nedostaneme lesklou a pevnou pěnu.
  3. Mouku smícháme s práškem do pečiva a ořechy a postupně je vařečkou přimícháme k vyšlehanému sněhu z bílků.
  4. Těsto navrstvíme do vyššího plechu a pečeme cca 20 minut. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout.
  5. Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a necháme mírně vychladnout. Žloutky s cukrem nad párou vyšleháme do tuhé pěny a následně přidáme pomalým proudem rozpuštěnou čokoládu. Šleháme ještě asi 2 minuty a následně odstavíme z vodní lázně a nalijeme na těsto (těsto jsme zpátky vložili do vyššího plechu).
  6. Smetanu na šlehání ohřejeme, přidáme cukr a med a mícháním rozpustíme. Když se cukr rozpustil, přidáme na kousky nalámanou čokoládu, máslo a také mícháním rozpustíme. Navrstvíme na čokoládový krém a pěkně uhladíme. Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!