Luxusní řezy LAMBADA

Výborné řezy pod názvem LAMBADA. Křupavé sušenky na vrchu, měkké těsto dolů a vrch přelitý čokoládou. Pomerančová nádivka dodá koláčku svěží chuť. Mňamka!

Přidal:admin, 9.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Luxusní řezy LAMBADA

Suroviny

Těsto:
6 ksvejce
6 lžicpolohrubá mouka
6 lžickr. cukr
Náplň I .:
1 bal.vanilkový cukr
500 mlmléka
3 lžícehnědý cukr
80 gkukuřičná mouka
Náplň II .:
800 mlpomerančový džus
2 ksvejce
3 bal.vanilkový pudink
4 lžícehnědý cukr
Dále budeme potřebovat:
2 bal.BEBE sušenky
čokoládová poleva

Postup přípravy

  1. Žloutky si vymícháme s cukrem do pěny a postupně přidáme mouku. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do žloutkové hmoty.
  2. Takto připravené těsto si navrstvíme na plech, který jsme si vyložili papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu cca 15 minut.
  3. Do mléka si přidáme vanilkový cukr, hnědý cukr a nakonec i kukuřičnou mouku. Za stálého míchání si uvaříme houstnou hmotu. Ještě teplou hmotu navrstvíme na upečený plát těsta a necháme ztuhnout.
  4. Pomerančovou šťávu si dáme ohřát, přidáme rozšlehaná vajíčka s pudinkem a cukrem. Uvaříme houstnou hmotu, kterou nalijeme na bílý krém. Na mírně teplou pomerančovou vrstvu si naskládáme bebe sušenky a necháme vychladnout.
  5. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika