Luxusní zákusek ,,cherry dáma,,

Vynikající řezy s třešňovou vrstvou, vanilkovým krémem a na vrchu rozpuštěna bílá čokoláda se smetanou. Makovo kokosové těsto s mandlemi.

Přidal:admin, 28.8.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Luxusní zákusek ,,cherry dáma,,

Suroviny

Těsto:
150 gmák
100 gkokos
100 gkr. cukr
100 gmleté mandle
8 ksbílky
4 ksžloutky
Krém:
4 ksžloutky
2 šálkymléko
1 bal.vanilkový pudink
2 lžícehladká mouka
1/2 šálkukr. cukr
1 lžícecitronová šťáva
2 lžícetřešňový likér
250 gmáslo
Dále budeme potřebovat:
450 gmražené třešně
4 lžícekr. cukr
2 lžícecitronová šťáva
2 lžičkykukuřičný škrob
2,5 lžičkyprášková želatina
Vrch:
100 gbílá čokoláda
200 gsmetana ke šlehání
1 lžíceprášková želatína
25 mlvoda
25 mlcitronová šťáva

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme do tuhé pěny a postupně přidáme cukr. Když je hmota tuhá a lesklá, přidáme žloutky - stále jeden po druhém. Pak přidáme mák, kokos, mandle a jemně vařečkou promícháme.
  2. Těsto navrstvíme do dvou stejných plechů, které jsme vystlali pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca 20 minut. Upečené těsta necháme vychladnout.
  3. Žloutky, cukr, pudinkový prášek a hladkou mouku smícháme, přilijeme 1 šálek mléka a důkladně vymícháme hladkou hmotu bez hrudek. Zbylé mléko přivedeme k varu, přidáme rozmíchanou směs a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.
  4. Máslo utřeme do pěny, přidáme po lžících vychladlý pudink a vymixujeme hladký krém. Na závěr přidáme citrónovou šťávu a alkohol.
  5. Ovoce dáme do hrnce, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme citronovou šťávu a promícháme. V misce vymícháme škrob s dvěma lžícemi vody a přidáme k třešním. Přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Želatinu rozpustíme v 2 lžících vody, přidáme do horkého ovoce a důkladně promícháme. Necháme mírně vychladnout.
  6. Na jeden upečený plát těsta navrstvíme třešňovou hmotu, navrstvíme krém, položíme druhý plát těsta a na vrch rozetřeme polevu z bílé čokolády, kterou připravíme následovně:
  7. Želatinu rozpustíme ve vodě a citronové šťávě. Když želatina nabobtná, želatinu ohřejeme na mírnem ohni, dokud se nerozpustí. Když je želatina rozpuštená, přidáme ji k čokoládě, kterou jsme roztály ve vodní lázni spolu se smetanou. Důkladně promícháme a navrstvíme na koláč.

Zdroj: Zjemto