Lyonský salát se slaninou

Lyonský salát se slaninou. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 15.4.2016
Kategorie: Saláty
Lyonský salát se slaninou

Suroviny

50 gpolníček
1 ksvejce
40 gslanina
1/2 plátkutoastový chléb
1 lžičkahořčice plnotučná
1 lžičkabalsamico
1 lžičkaolivový olej
1 lžičkachia semínka
7 gsůl
7 gpepř

Postup přípravy

  1. Polníček omyjeme a necháme ho okapat.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme ji nasucho v pánvi. Vyjmeme ji a na jejím tuku opečeme na kostičky nakrájený toastový chléb.
  3. Vše dáme na talíř, osolíme a opepříme.
  4. Olej, ocet a hořčici vymícháme v hustou směs a přidáme do ní lžičku namočených chia semínek (nemusí být) – chia semínka zalijeme vodou a necháme je bobtnat aspoň 30 minut, klidně i přes noc.
  5. Vejce uvaříme na tvrdo, naměkko, nebo připravíme ztracené vejce.
  6. Salát ozdobíme vejcem, pokapeme zálivkou a podáváme.