NejRecept.cz Dezerty Moučníky Macecha řezy - fotopostup
Macecha řezy - fotopostup
Recept Macecha řezy - fotopostup
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
LENULKA    ·   11.2.2017

Macecha řezy - fotopostup

Vyzkoušela jsem koláček, který se mi na fotce velmi líbil a musím říct, že to byla taková dobrota, že na zítra nám asi nezůstane ani jeden kousek. Vynikající těsto, které je doplněno o vanilkový pudink a na vrchu krém ze zakysané smetany a vanilkového cukru. V originálním receptu byla na vrchu nastrouhaná obyčejná hořká čokoláda, já jsem použila čokoládu Margot. Vy můžete použít například i Granko nebo kakao. Autor: Lenulka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto :

5 ks
vajec
250 g
krupicový cukr
100 ml
oleje
100 ml
vlažné vody
250 g
polohrubé mouky
1 ks
prášek do pečiva
1 lžíce
kakaa

Náplň :

2 ks
vanilkový pudink
5 lžic
krupicového cukru
800 ml
mléka

Krém :

400 ml
zakysaná smetana
250 ml
smetana ke šlehání
2 ks
vanilkový cukr

Na ozdobu :

1 ks
čokoláda Margot
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky s cukrem ušleháme, přidáme vodu a olej. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Asi dvě třetiny těsta dáme na vymazaný a vysypaný plech, do zbytku přidáme kakao a přidáme na plech.
  2. Z pudinků, mléka a cukru si uvaříme pudink a lžící ho dáváme na neupečené těsto. Potom lehce protáhneme vidličkou, aby se vše částečně promíchalo.
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  3. Po vychladnutí natřeme krém, který připravíme smícháním zakysané smetany s vanilkou a ušlehanou šlehačkou. Nakonec dozdobíme nastrouhanou Margotkou.
  4. Tyto řezy jsou výborné, díky pudinku a krému nahoře jsou velice osvěžující . Na posypání navrchu lze použít také Granko.
Komentáře k receptu
katulemol katulemol    ·   11.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Podle toho to recept peču již 2 roky a je perfektní, vždycky se po něm jen zapráší :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář