NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Perníčky Maďarské medové perníčky
Maďarské medové perníčky
Recept Maďarské medové perníčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   8.11.2014

Maďarské medové perníčky

Vánoce jsou za dveřmi a je čas, kdy začínáme přemýšlet, co sladké si připravíme. Klasikou jsou perníky, proto vyzkoušejte tyto maďarské tradiční medové perníky. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

500
hladká mouka
500
med
1 lžička
jedlá soda
60 g
kr. cukr
1 ks
žloutek
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mouku si prosejeme přes síto, přidáme jedlou sodu a spolu promícháme. Přiléváme med a zpracováváme. Takto připravené těsto necháme cca 3 hodiny odpočívat.
  2. Pak přidáme žloutky, cukr a znovu hněteme. Těsto má být lepkavé.
  3. Těsto si vyválíme na pracovní desce (tenké cca 1 cm) a pomocí vykrajovátek si vykrajujeme různé tvary. Pečeme na plechu na pečení, který jsme si vystlali papírem při teplotě 200 stupňů asi 10-12 minut.
  4. Upečené necháme vychladnout a posypeme je moučkovým cukrem nebo polijeme glazurou a dáme do plechové krabičky odležet aby změkli. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář