Maďarský guláš

Tradiční guláš. Už jste letos připravovali kotlíkový guláš? Jako příloha: knedlík.

Přidal:admin, 10.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Maďarský guláš

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgkrůtího masa (kuřecí, vepřové)
500 kgcibule
5 stroužkůčesneku
2 lžícesladké mleté papriky
2 lžíceleča
2 kszelené papriky
2 ksrajčata
2 kschilli papričky
2 ksbrambory
1 lžičkukmínu
1 špetkumajoránky
sůl, pepř
vývar
sádlo

Postup přípravy

  1. Na sádle zesklovatíme nakrájenou cibuli. Na cibuli vložíme krůtí maso nakrájené na kostky a opečeme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a zaprášíme ho paprikou, krátce zasmahneme, podlijeme vývarem a dusíme.
  2. Po půl hodině vložíme dvě vrchovaté lžíce leča, papriku nakrájenou na proužky a rajčata nakrájená na kostičky (velké - oloupané), nadrobno pokrájené chilli papričky, opepříme, okmínujeme a dusíme doměkka.
  3. Nakonec dochutíme solí, majoránkou a přidáme najemno nastrouhané brambory. Povaříme a podáváme.