Majzenové zmrzlinky

Lepší těsto než linecké a chutná podle toho jakou si přidáte přílohu. Autor: Lenulinka

Přidal:Lenulinka, 10.5.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Koláče, cukroví, Vánoce
Majzenové zmrzlinky

Suroviny

Těsto:
300 ghladké mouky
2,5 bal.pudinkového prášku podle chuti
250 ghera
125 gmoučkového cukru
Krém:
250 gmásla
7 lžichorkého mléka
2-3 lžícemoučkového cukru
Na dozdobení:
1 ksčokoláda na vaření
30 gztuženého tuku
kokos na posypání

Postup přípravy

  1. Suroviny zpracujeme v hladké těsto a necháme odpočinout. Poté vyválíme 3-4 mm široký plát a vypichujeme různé tvary např. hvězdičky, srdíčka a nebo kolečka.
  2. Pečeme při 200°C asi 5 minut. Po upečení necháme vychladnout a slepujeme marmeládou a nebo krémem. Povrch dozdobíme čokoládovou polevou a sypeme kokosem.
  3. Máslový krém: měkké máslo vyšleháme, přidáme moučkový cukr a po lžících dáváme horké mléko. Hotový krém můžeme dochutit např. kakaem.