Maková buchta

Jemná a nadýchaná maková buchta. Posypeme moučkovým cukrem, čokoládou nebo kakaem. Autor: Honzík Drew Čubr

Přidal:Honzík Drew Čubr, 5.3.2015
Kategorie: Moučníky
Maková buchta

Suroviny

Těsto:
2 ksvejce
3 hrnkypol. mouky
2 hrnkycukru
0,5 hrnkuoleje
mléko podle potřeby
1 hrnekmletého máku
1 bal.kypřicího prášku
Na ozdobu:
šlehačka
čokoláda
moučkový cukr

Postup přípravy

  1. Polohrubou mouku, moučkový cukr a kypřící prášek do pečiva prosejeme do mísy. Vejce, olej, mléko, mletý mák dobře promícháme s prosetými surovinami. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
  2. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 180 °C do zlatova. Kontrolujeme vpíchnutím špejlí, zda je bábovka upečená. Upečenou bábovku necháme vychladnout a poté jemně vyklopíme.
  3. Makovou bábovku ozdobíme třeba čokoládovou polevou nebo cukrem moučka, nebo čím koliv chcete .. Nakrájíme a podáváme. Dobrou chuť! :)