Makové kostky s bílou čokoládou

Fantastické kostky s mákem a bílou čokoládou. Lahodná chuť a rychlá příprava.

Přidal:admin, 25.10.2014
Kategorie: Moučníky
Makové kostky s bílou čokoládou

Suroviny

Těsto (potřebujeme 2 pláty):
3 ksbílky
3 lžícekr. cukr
50 gmletý mák
1 lžícepolohrubá mouka
1 lžícerum
1 lžičkaprášek do pečiva
Bílé těsto:
3 ksbílky
3 lžícekr. cukr
3 lžícehladká mouka
2 lžíceolej
1 lžícerum
1 lžičkaprášek do pečiva
Krém:
700 mlmléko
200 gbílá čokoláda
100 gkr. cukr
9 ksžloutky
1 bal.smetanový pudink
2 lžícehladká mouka
250 mlsmetana ke šlehání
1 bal.čirá želatina

Postup přípravy

  1. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů a připravíme si plech na pečení o velikosti 20 x 30 cm. Vyložíme ho papírem na pečení.
  2. Připravíme si makové těsta. 3 bílky vyšleháme s cukrem a postupně k nim přidáváme směs mouky, máku (nemletý) a prášku do pečiva. Nakonec přidáme rum podle chuti. Těsto vylijeme do plechu a pečeme. Z uvedených ingrediencí se připraví jedno těsto. Na tento koláč jsou potřeba 2 těsta, proto postup zopakujeme ještě jednou.
  3. Připravíme si bílé těsto. Bílky si vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme směs mouky a prášku do pečiva. Přidáme rum a olej. Promícháme a těsto vylijeme do formy, kterou jsme si vystlali papírem na pečení. Pečeme při teplotě 160 stupňů cca 15 - 20 minut, dokud se nám neodlepuje od krajů pekáče.
  4. Připravíme si krém. Mléko si nalijeme do hrnce a přidáme čokoládu. Počkáme, dokud se nám čokoláda roztaje. V druhé misce si žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme k nim trochu teplého mléka. Postupně přidáme pudinkový prášek spolu s moukou. Takto vyšlehanou směs postupně přidáváme do mléka, ve kterém máme rozpuštěnou čokoládu a vaříme do zhoustnutí. Hustý krém odstavíme, přikryjeme fólií, aby se nevytvořila kůrka a necháme vychladnout.
  5. V jiné misce si vyšleháme smetanu se želatinou, kterou vmícháme do vychladlého krému. Pořádně promícháme a rozdělíme na 3 části.
  6. Můžeme vrstvit. Na první makový korpus navrstvíme krém, položíme bílé těsto, navrstvíme krém, přikryjeme makovým těstem a natřeme zbylý krém. Posypeme mletým mákem a dáme do lednice na minimálně tři hodiny.
  7. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!