NejRecept.cz Dezerty Moučníky Makové kostky s bílou čokoládou
Makové kostky s bílou čokoládou
Recept Makové kostky s bílou čokoládou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   25.10.2014

Makové kostky s bílou čokoládou

Fantastické kostky s mákem a bílou čokoládou. Lahodná chuť a rychlá příprava.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto (potřebujeme 2 pláty):

3 ks
bílky
3 lžíce
kr. cukr
50 g
mletý mák
1 lžíce
polohrubá mouka
1 lžíce
rum
1 lžička
prášek do pečiva

Bílé těsto:

3 ks
bílky
3 lžíce
kr. cukr
3 lžíce
hladká mouka
2 lžíce
olej
1 lžíce
rum
1 lžička
prášek do pečiva

Krém:

700 ml
mléko
200 g
bílá čokoláda
100 g
kr. cukr
9 ks
žloutky
1 bal.
smetanový pudink
2 lžíce
hladká mouka
250 ml
smetana ke šlehání
1 bal.
čirá želatina
Postup receptu
Vytisknout
  1. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů a připravíme si plech na pečení o velikosti 20 x 30 cm. Vyložíme ho papírem na pečení.
  2. Připravíme si makové těsta. 3 bílky vyšleháme s cukrem a postupně k nim přidáváme směs mouky, máku (nemletý) a prášku do pečiva. Nakonec přidáme rum podle chuti. Těsto vylijeme do plechu a pečeme. Z uvedených ingrediencí se připraví jedno těsto. Na tento koláč jsou potřeba 2 těsta, proto postup zopakujeme ještě jednou.
  3. Připravíme si bílé těsto. Bílky si vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme směs mouky a prášku do pečiva. Přidáme rum a olej. Promícháme a těsto vylijeme do formy, kterou jsme si vystlali papírem na pečení. Pečeme při teplotě 160 stupňů cca 15 - 20 minut, dokud se nám neodlepuje od krajů pekáče.
  4. Připravíme si krém. Mléko si nalijeme do hrnce a přidáme čokoládu. Počkáme, dokud se nám čokoláda roztaje. V druhé misce si žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme k nim trochu teplého mléka. Postupně přidáme pudinkový prášek spolu s moukou. Takto vyšlehanou směs postupně přidáváme do mléka, ve kterém máme rozpuštěnou čokoládu a vaříme do zhoustnutí. Hustý krém odstavíme, přikryjeme fólií, aby se nevytvořila kůrka a necháme vychladnout.
  5. V jiné misce si vyšleháme smetanu se želatinou, kterou vmícháme do vychladlého krému. Pořádně promícháme a rozdělíme na 3 části.
  6. Můžeme vrstvit. Na první makový korpus navrstvíme krém, položíme bílé těsto, navrstvíme krém, přikryjeme makovým těstem a natřeme zbylý krém. Posypeme mletým mákem a dáme do lednice na minimálně tři hodiny.
  7. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář