Makové kostky se žloutkovou polevou

Bleskový koláč, který máte připravený do hodinky. Skvělý, křehký koláček se žloutkovou polevou, který potěší vaše chuťové pohárky. Vyzkoušejte ke kávičce. Mňamka!

Přidal:admin, 16.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Makové kostky se žloutkovou polevou

Suroviny

Těsto:
6 ksbílku
200 gkr. cukr
200 gmák mletý
150 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
250 gmáslo
Poleva:
6 ksžloutku
200 gmoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Bílky s cukrem si vymícháme do pěny a postupně přidáváme mák smíchaný s moukou a práškem do pečiva. Úplně na konec přidáme rozpuštěné máslo a důkladně promícháme.
  2. Takto připravené těsto si navrstvíme do vyššího plechu, který jsme si vymastili tukem a vysypali moukou (plech o velikosti 20 x 30 cm) a dáme péct do předem vyhřáté trouby při teplotě 170 stupňů po dobu cca 20 minut.
  3. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Pěnu nalijeme na upečený (ještě teplý) koláč a vrátíme zpět do trouby. Necháme usušit po dobu 30 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika