Makové noky s třešňovou omáčkou

Makové noky s třešňovou omáčkou. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 18.7.2015
Kategorie: Přílohy, Hlavní jídla
Makové noky s třešňovou omáčkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
350 gjemně nastrouhaných uvařených brambor
špetkasůl
350 gpolohrubé mouky
3 ksvejce
1 bal.tvaroh
3 lžícemletého máku
2-3 lžícerozpuštěného másla
3 lžícecukru
Třešňová omáčka:
dle potřebytřešně nebo jiné ovoce
dle chuticukr
dle potřebytrochu vody
Opražená strouhanka na posyp:
dle potřebystrouhanka
dle chuticukr
kousekmásla

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny zpracujeme a uděláme těsto, které je husté, ale ne tuhé, nabíráme dvěmi lžícemi a tvoříme noky, vkládáme je do osolené vařící vody , když noky vyplavou necháme ještě chvilku a vyjmeme z vody.
  2. Třešňová omáčka - třešně , cukr a trochu vody povaříme , pak rozmixujeme a propasírujeme. pokud je omáčka moc řídká, zahustíme trochou solamylu , který rozmícháme v trošce vody.
    Ovoce můžeme použít jakékoliv podle chuti.
  3. Nakonec posypeme opraženou strouhankou- strouhanku smícháme s cukrem a opražíme na suché pánvi, po chvíli přidáme kousek másla a dobře promícháme.