NejRecept.cz Dezerty Moučníky Makové okaté řezy /fotorecept/
Makové okaté řezy /fotorecept/
Makové okaté řezy /fotorecept/
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Izabella929@azet.sk Izabella929@azet.sk    ·   23.10.2017

Makové okaté řezy /fotorecept/

Toto je klasické linzerové těsto. U nás doma se mu říká linzerové, někde toto těsto můžete znát i jako linecké. Je křehké a zákusky jsou velmi chutné a trvanlivé. Autor: Izabelka

Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka speciál
200 g
máslo
180 g
moučkový cukr
6 ks
žloutky
1/2 dl
mléko
1/2 bal.
prášek do pečiva

Nádivka:

6 ks
bílky
200 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilka
200 g
mletý mák
1 ks
citr. šťáva i kůra
4 PL
meruňkový džem domácí

Poleva:

200 g
hořká čokoláda
1 PL
máslo
1 PL
smetana
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravila jsem si nejprve těsto: Mouku jsem prosála, přidala jsem máslo, moučkový cukr, žloutky a prášek do pečiva. V malých dávkách jsem během hnětení přidávala mléko.
  2. Těsto jsem dobře vypracovala a rozvážila na tři stejné části. Těsto jsem nechala půl hodinu odpočívat, zatím jsem si připravila nádivku.
  3. První těsto jsem rozválené a uložila na spodek plechu vyloženého pečícím papírem. Z druhé části jsem udělala 12 tyčinek. Na těsto uložené na plech jsem natřela meruňkový džem. Udělala jsem tyčinky a uložila jsem je na džem.
  4. Utřela jsem bílky na tuhý sníh a v malých dávkách jsem do něj zamíchala cukr. Přidala jsem i vanilku. Nastrouhala jsem citronovou kůru a přidala šťávu. Opatrně v malých dávkách jsem vmíchala mletý mák. Nádivku jsem vylila na tyčinky a urovnala.
  5. Třetí těsto jsem vyválela a zakryla jsem makovou nádivku. Těsto jsem před pečením propíchala vidličkou.
  6. Troubu jsem nechala vyhřát na 180 st. a peklo se 30 min. Upečený koláč jsem nechala vychladit na mřížce. Není nutné, ale já jsem polila koláč čokoládovou polevou.
  7. Pokrájela jsem ho horkým nožem a ještě pocákala bílou čokoládou. Přejím vám dobrou chuť.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář