Makové pečivo s medem

Připravte si domácí pečivo, které je vhodné ke snídani - ke kávičce nebo čajíku. Mňamka!

Přidal:admin, 5.12.2014
Kategorie: Moučníky
Makové pečivo s medem

Suroviny

Kvásek:
50 ghladká mouka
225 mlteplá voda
20 gdroždí
Těsto:
550 ghladká mouka
3 lžícemed
60 gmáslo
2 ksvejce
mák na posypání
špetka soli

Postup přípravy

  1. V misce dobře promícháme mouku s droždím a vodou. Necháme na teplém místě kynout kvásek. Do větší misky dáme mouku, sůl, med, rozšleháme vajíčka, kvásek, rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto.
  2. Necháme na teplém místě nakynout, rozdělíme na 6 části, rozdělíme na části a propleteme. Potřeme žloutkem a uložíme na plech vyložený papírem a natřený máslem. Posypeme mákem a necháme podkynout. Pečeme při teplotě 190 ˚C.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Diabambulka