Makové rohlíčky
Kynuté makové rohlíky, plněné mákem. Autor: Romča
Suroviny
Těsto:600 gpolohrubé mouky
špetkasoli
2 lžícecukru
300 mlvlahého mléka
100 grozpuštěného vlahého másla
1 sáčeksušeného droždí
Maková náplň:350-400 gmlatého máku
0,5 lmléka
3-4 lžícecukru
lžičkaskořice
plátekmásla
Postup přípravy
- Z uvedených přísad propracujeme těsto a necháme vykynout, tvoříme rohlíčky, plníme makovou nádivkou.
- Maková nádivka:
Uvaříme náplň, pokud je moc řídká přidáme trochu vanilkového pudinkového prášku, pokud je moc hustá , přilijeme mléko.
- Rohlíčky ukládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme žloutkem a pečeme na 180 stupňů dozlatova. Po upečení je můžeme posypat moučkovým cukrem.