Makové rohlíčky

Kynuté makové rohlíky, plněné mákem. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 10.6.2015
Kategorie: Moučníky
Makové rohlíčky

Suroviny

Těsto:
600 gpolohrubé mouky
špetkasoli
2 lžícecukru
300 mlvlahého mléka
100 grozpuštěného vlahého másla
1 sáčeksušeného droždí
Maková náplň:
350-400 gmlatého máku
0,5 lmléka
3-4 lžícecukru
lžičkaskořice
plátekmásla

Postup přípravy

  1. Z uvedených přísad propracujeme těsto a necháme vykynout, tvoříme rohlíčky, plníme makovou nádivkou.
  2. Maková nádivka:
    Uvaříme náplň, pokud je moc řídká přidáme trochu vanilkového pudinkového prášku, pokud je moc hustá , přilijeme mléko.
  3. Rohlíčky ukládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme žloutkem a pečeme na 180 stupňů dozlatova. Po upečení je můžeme posypat moučkovým cukrem.