Makové rohlíky s pudinkem a bílkovou peřinkou

Jednoduchá a hlavně velmi rychlá varianta sladkého hlavního jídla. Kombinace máku a vanilkového pudinku je velmi zajímavá a stojí za vyzkoušení.

Přidal:Karambola, 15.10.2014
Kategorie: Hlavní jídla
Makové rohlíky s pudinkem a bílkovou peřinkou

Suroviny

5 ksrohlík
500 mlmléko
1 bal.vanilkový cukr
3 ksžloutek
100 gmletý mák
4 PLmoučkový cukr
1 PLcitron - kůra
Pudink:
400 mlmléko
podle chutikr. cukr
1 bal.vanilkový pudink
Vrch:
3 ksbílek
3 PLkr. cukr

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na širší kolečka a odložíme stranou. Můžete použít i starší rohlíky.
  2. Mléko, cukr, citronovou kůru, mák, žloutky utřeme metličkou. Přidáme rohlíky a vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme uvařený pudink a ještě jednou vše spojíme.
  3. Vezmeme si formu na pečení, navrstvíme makové rohlíky.
  4. Formu umístíme do předem vyhřáté trouby a pečeme cca 30 minut při teplotě 200 stupňů
  5. Po půl hodině formu vyjmeme, navrstvíme ušlehaný sníh z bílků a cukru (bílky začneme šlehat mixérem a když začnou pěnit, přidáme cukr a šleháme do lesklé tuhé pěny) a dáme znovu zapéct na cca 10 minut.