NejRecept.cz Část dne Oběd Makové rohlíky s pudinkem a bílkovou peřinkou
Makové rohlíky s pudinkem a bílkovou peřinkou
Recept Makové rohlíky s pudinkem a bílkovou peřinkou
Karambola Karambola    ·   15.10.2014

Makové rohlíky s pudinkem a bílkovou peřinkou

Jednoduchá a hlavně velmi rychlá varianta sladkého hlavního jídla. Kombinace máku a vanilkového pudinku je velmi zajímavá a stojí za vyzkoušení.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
5 ks
rohlík
500 ml
mléko
1 bal.
vanilkový cukr
3 ks
žloutek
100 g
mletý mák
4 PL
moučkový cukr
1 PL
citron - kůra

Pudink:

400 ml
mléko
podle chuti
kr. cukr
1 bal.
vanilkový pudink

Vrch:

3 ks
bílek
3 PL
kr. cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Rohlíky nakrájíme na širší kolečka a odložíme stranou. Můžete použít i starší rohlíky.
  2. Mléko, cukr, citronovou kůru, mák, žloutky utřeme metličkou. Přidáme rohlíky a vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme uvařený pudink a ještě jednou vše spojíme.
  3. Vezmeme si formu na pečení, navrstvíme makové rohlíky.
  4. Formu umístíme do předem vyhřáté trouby a pečeme cca 30 minut při teplotě 200 stupňů
  5. Po půl hodině formu vyjmeme, navrstvíme ušlehaný sníh z bílků a cukru (bílky začneme šlehat mixérem a když začnou pěnit, přidáme cukr a šleháme do lesklé tuhé pěny) a dáme znovu zapéct na cca 10 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář