Makové válečky

Křehké makové pečivo nikdy není špatné. Mňamka!

Přidal:admin, 8.1.2015
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Makové válečky

Suroviny

Těsto:
250 gmáslo
1 ksvejce
3 lžícekr. cukr
500 gpolohrubá mouka
2 lžičkyprášku do pečiva
Výplň:
100 gmletý mák
cukr podle chuti
50 mlhorké mléko
vanilkový cukr podle chuti
citronová kůra
1 lžícerum

Postup přípravy

  1. Máslo pokojové teploty si smícháme v misce s cukrem, vajíčkem, práškem do pečiva a moukou. Důkladně spojíme. Těsto by se mělo oddělovat od misky a nelepit na ruce. Zabalíme ho do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně 10 minut.
  2. Pokud se nám chladí těsto, připravíme si nádivku. Mletý mák si smícháme s cukrem, rumem a vanilkovým cukrem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a promícháme. Mléko si dáme ohřát na oheň a přidáme ho k makové směsi. Promícháme.
  3. Těsto si posypeme trochou mouky a rozválíme na tloušťku cca 2-3 mm. Nakrájíme malé obdélníky a každý obdélník naplníme makovou nádivkou.
  4. Srolujeme a ukládáme na plech, který jsme si vystlali papírem. Pečeme při teplotě 180 stupňů do zlata. Upečené obalujeme v moučkovém cukru. Dobrou chuť!

Zdroj:Coolinarika