Mandlové citrony
Skvělé citrony obalované v kr. cukru. Jednoduché a chutné.
Suroviny
Těsto:500 gpolohrubá mouka
50 ghera
50 gmáslo
100 gmoučkový cukr
1 lžičkaprášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
150 mlmléka
špetkasůl
2 ksžloutky
citronová kůra
Náplň:2 ksbílky
200 gmleté mandle
2 bal.vanilkový cukr
130 gkr. cukr
2 lžícerum
citronová kůra
Dále budeme potřebovat:žluté potravinářské barvivo
300 mlmléka
200 gkr. cukr
1 lžícerum
Postup přípravy
- Ze surovin na cesto si zpracujeme hmotu, která se nelepí na ruce. Necháme v lednici odležet cca 2 hodiny.
- Připravíme si nádivku. Bílky si vyšleháme s vanilkovým a kr. cukrem na tuhý sníh a postupně přidáváme mleté mandle. Jemně promícháme a dochutíme rumem a citronovou kůrou.
- Těsto si rozdělíme na malé kuličky, které rozválíme a naplníme nádivkou. Přeložíme opačné strany do středu a obrátíme. Kraje jemně spojíme a ukládáme je na plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 stupňů cca 20 minut.
- V misce si smícháme mléko s rumem, přidáme potravinářskou barvu. Upečené citrony máčíme v této směsi a obalujeme v cukru.
Zdroj: Coolinarika