Mandlové kostky s čokoládou

Starý recept s menší obměnou. Namísto lískových nebo vlašských oříšků použijeme mandle.

Přidal:admin, 11.10.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Mandlové kostky s čokoládou

Suroviny

Budeme potřebovat:
(při sypkých surovinách používáme 1 šálek = 100 ml)
3 ksvejce
400 mlkr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
2 lžícerum
200 mlzakysaná smetana
400 mlmléko
300 mlolej
500 mlpolohrubá mouka
2 lžičkyprášek do pečiva
1/2 lžičkysůl
500 mlmleté mandle
Nádivka:
200 mlvoda
150 mlkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
150 gmáslo
400 mlkvalitní čokoláda
500 mlmleté mandle

Postup přípravy

  1. Vajíčka utřeme s cukrem, vanilkou a rumem do pěny, přidáme smetanu, mléko a olej. Nakonec přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Jemně vařečkou promícháme a přidáme mleté mandle.
  2. Připravené těsto nalijeme do vymazané formy na pečení o rozměru 40 x 26 cm a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 35 minut.
  3. Vodu, cukr a vanilku dáme vařit na oheň. Když se cukr rozpustil, přidáme máslo a čokoládu. Mícháním rozpustíme a odstraníme z ohně. Přidáme mandle a vše spolu promícháme.
  4. Čokoládovou hmotu navrstvíme na upečené těsto a pěkně uhladíme. Můžeme posypat mandlemi. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika