Marcipánové bonbóny z brambor

Starý recept jak drak :) Nebojte se, chutná to opravdu skvěle. Já jsem se ze začátku bála, jak může něco tak dobré vzniknout z brambory, ale přece. Je to sice kalorická bomba - přece tolik cukru, skoro jsem zkolabovala když jsem ho přidávala. V originálním receptu bylo psáno, přidáváme tolik cukru, kolik vsaje brambora, tak na začátku jsem začínala s dávkou 300 g, pak jsem přidala dalších 300 g a nakonec jsem skončila při 800 g. Autor: Adkas

Přidal:adkas, 1.12.2016
Kategorie: Nepečené, Vánoční cukroví, Vánoce
Marcipánové bonbóny z brambor

Suroviny

200 gvařené brambory
cca 800 gmoučkový cukr
1 lžičkamandlové aroma
kakao na obalování

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme je vychladnout. Vychladlé očistíme a nastrouháme na struhadle na mrkev.
  2. Postupně přidáváme prosátý moučkový cukr, přidáme i aroma a zpracováváme kompaktní hmotu, kterou odložíme na půl hodinu do chladničky, aby masa trochu ztvrdla.
  3. Malou lžičkou odebíráme z hmoty, tvarujeme kuličky, které obalíme v kakau.
  4. Skladujeme v chladničce. Chutí mi připomínají fondánové salonky z dětství.

Můj blog: Adkas