NejRecept.cz Dezerty Moučníky Marcipánové řezy
Marcipánové řezy
Recept Marcipánové řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   29.3.2015

Marcipánové řezy

Kakaové těsto, mléčná nádivka a na vrchu chutný marcipán pokapaný čokoládou. Hotová delikatesa. Mňamka!

Suroviny

Těsto:

6 ks
vejce
150 g
krupicového cukru
2 lžíce
oleje
85 g
polohrubé mouky
95 g
bramborového škrobu
20 g
kakaa
1 lžička
prášek do pečiva
špetka
soli

Mléčný krém:

125 ml
plnotučného mléka
120 g
krupicového cukru
15 g
vanilkového cukru
350 g
másla
160 g
sušeného mléka

Vrch:

marcipán
tmavá čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto:
    Plech s vyššími okraji o rozměrech 34 x 26 cm vyložíme papírem. Mouku prosejeme spolu se škrobem, kakaem a práškem do pečiva.
  2. Bílky oddělíme od žloutků. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme z nich pevný sníh. Postupně po lžících do sněhu zašleháme cukr, žloutky - jeden po druhém a olej.
  3. Vařečkou do směsi opatrně zamícháme sypké ingredience tak, aby pěna moc neslehla.
  4. Těsto nalijeme na plech a uhladíme. Pečeme 20 až 25 minut v troubě vyhřáté na 170°C. Zda je těsto upečené, zjistíme špejlí, pokud zůstane po vytažení z těsta čistá, je hotové. Korpus necháme vychladnout.
  5. Krém:
    Mléko s cukrem a vanilkovým cukrem ohřejeme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí a necháme vychladnout.
  6. Máslo utřeme do pěny, postupně do něj vetřeme po lžících vychladlé mléko a na závěr sušené mléko. Třeme asi 10 minut, aby se vše dobře propojilo.
  7. Vychladlý korpus rozřízneme podélně na polovinu. Na jednu část rozetřeme připravený krém a přikryjeme druhou částí. Poté vyválíme plát z marcipánu a rozložíme, nakonec pokapeme čokoládou. Dobrou chuť!

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář