Margot řezy s broskvemi a krémem

Margot řezy s broskvemi a krémem. Autor: Lenulka

Přidal:LENULKA, 19.5.2016
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Margot řezy s broskvemi a krémem

Suroviny

Těsto :
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekkrupicového cukru
2 ksvejce
1 ksprášek do pečiva
1 ksvanilkový cukr
1/2 hrnkuoleje
1 kssmetana ke šlehání
1 kstyčinka Margot
dle potřebymléko
Suroviny na krém :
1 kspomazánkové máslo
2 kszakysaná smetana
2 ksvanilkový cukr
Na dokončení :
1 ksrybízová marmeláda
1 ksbroskvový kompot
1 kstyčinka Margot

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme vejce a smetanu a důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat trochu mléka. Nakonec zamícháme nastrouhanou tyčinku Margot.
  2. Těsto nalejeme na plech vyložený pečicím papírem a v mírně vyhřáté troubě upečeme.
  3. Po vychladnutí buchtu natřeme marmeládou, poklademe na ni okapané broskve a zlehka natřeme krém připravený z pomazánkového másla, zakysané smetany a vanilkového cukru.
  4. Nakonec dozdobíme nastrouhanou tyčinkou Margot.