Marinovaná kuřecí křidélka

Tento recept určitě bude chutnat každému. Je to klasika, kterou můžete podávat jako hlavní jídlo nebo jako občerstvení k pivu.

Přidal:admin, 21.11.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Marinovaná kuřecí křidélka

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgkuřecí křídla
200 mlsojová omáčka
100 gmed
koření dle vlastní chuti
česnek

Postup přípravy

  1. Křidélka můžeme nařezat, ale nemusíme, můžeme je marinovat a péct vcelku. Důkladně je očistíme a omyjeme.
  2. Vložíme je do misky, přidáme marinádu, kterou jsme si smíchali v druhé misce - do sójové omáčky přidáme pepř, prolisovaný česnek. Křidélka marinujeme minimálně hodinu, ale nejlepší je nechat je v marinádě i jeden celý den.
  3. Připravíme si plech, který vyložíme papírem. Poklademe křidélka nebo mini nožky, potřeme je medem (získají krásnou zlatou barvu) a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Marinádu nevylévejte.
  4. Po 20 minutách křidélka přendáme do zapékací misky, zalijeme je sójovou marinádou a pečeme do zlata.

Zdroj: Povar