NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Marinované kuřecí nudličky se zeleninou
Marinované kuřecí nudličky se zeleninou
Recept Marinované kuřecí nudličky se zeleninou
rebeka    ·   22.6.2017

Marinované kuřecí nudličky se zeleninou

Kuřecí maso již v našich kuchyních není vůbec neznámá záležitost, dovolím si říci, že je asi nejčastěji používaným masem v každé domácnosti. Kuřecí prsa nebo kuřecí vykostěné nohy se hodí do každého receptu namísto jiného masa. Já miluji sladkou chilli omáčku na asijský nebo čínský způsob a v kombinaci se zeleninou, hlavně paprikou je to neskutečná dobrota. Jako příloha basmati rýže. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

1000 g
kuřecího masa (prsní řízky, vykoštěná kuřecí stehna)
6 lžic
oleje
2 ks
žloutky
2 lžíce
solamylu
2 lžíce
worcersterské omáčky
2 lžíce
pikantní česnekové sojové omáčky
4 lžíce
sladké chilli omáčky
2 lžičky
třtinového cukru
dle chuti
sůl

Na zeleninovou směs:

1 ks
větší cibuli
1 ks
zelenou papriku
1 ks
červenou papriku
20 cm
pórku
1 ks
větší mrkev
2 lžíce
balzamikového octa (nebo rýžového)
2 cm
zázvorového kořene (najemno nastrouhaného)
2 lžičky
třtinového cukru
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na nudličky. Všechny ingredience na marinádu prošleháme a přidáme k masu. Promícháme a necháme v lednici přes noc, ale klidně i 24 hodin.
    Ve woku si rozpálíme 2 lžíce oleje a po částech přidáváme maso. Nesmí být ve vrstvě ani se dotýkat.
  2. Ze všech stran za stáleho míchání restujeme 3 minuty. Pak maso odložíme a uchováme v teple.
  3. Cibuli pokrájíme na céčka, mrkev na nudličky, pórek na kolečka, papriky na proužky, zázvor najemno nastrouháme Vše vhodíme do výpeku z pánve a restujeme cca 10 minut. Přidáme sůl dle chuti. Pak vrátíme do i maso, krátce prohřejeme a doladíme chutě.
  4. Podáváme ideálně s jasmínovou nebo basmati rýží.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář