Marinované žampiony v bílém víně

Už jste někdy marinovali houby? Pokud ne, vyzkoušejte tento tip. Milovníci hub určitě nepohrdnou touto pochoutkou.

Přidal:admin, 18.10.2014
Kategorie: Chuťovky
Marinované žampiony v bílém víně

Suroviny

Budeme potřebovat:
3 kgžampiony
3 lstudená voda
1,5 lžícekyselina citronová
150 gsůl
1/2 lbílé víno

Postup přípravy

  1. Houby očistíme od stonky a dobře umejeme. Dáme je do hrnce s vodou tak, aby je voda zakryla. Dáme vařit na 5 minut. Po uplynutí doby jejich odstavíme z ohně a dáme je do misky se studenou vodou. Postup opakujeme vícekrát, dokud voda v misce nezůstane chladná.
  2. V jiné misce si smícháme studenou vodu, kyselinu citrónovou, sůl a víno. Vložíme tam studené houby a necháme celou noc odstát zakryté hadříkem.
  3. Na další den ukládáme houby do sklenic a zalijeme marinádou po vrch. V hrnci, do kterého jsme nalili trošku vody, poklademe zavařeninový naložené sklenice a necháme trošku povřít. Necháme vychladnout a poklademe do tmavé komory.
  4. Podáváme k salátům nebo masu. Dobrou chuť!