Marinovaná žebírka

Pokud máte rádi žebírka, připravte si je se skvělou marinádou. Budete k tomu potřebovat: ...

Přidal:admin, 8.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky
Marinovaná žebírka

Suroviny

Potřebujeme:
cca 1 kgvepřových žeber (nebo úzkého bůčku s kostí)
olej na pečení
Marináda:
2 lžíceworcesterské omáčky
1 lžícesójové omáčky
1 lžičkachilli omáčky nebo kousek posekané chilli papričky
2 lžícerajčatového protlaku nebo kečupu
1 stroužekčesneku
2 lžíceoleje
3 lžícemedu
1 lžíceposekaného petržele /nemusí být/

Postup přípravy

  1. Žebírka umyjeme, osušíme, pokrájíme podél kostí a namočíme do marinády vymíchané z uvedených surovin.
  2. V ledničce necháme marinovat několik hodin a klidně i den, dva.
  3. Pak poklademe do vymazaného pekáče a upečeme dočervena. Pečeme min. hodinu na 200 stupňů zakryté alobalem a podlité marinádou a troškou vody.
  4. Po upečení jemně zapečeme (bez alobalu). Podáváme s rýží nebo bramborami, nebo s chlebem a různými pochutinami. Žebírka můžete grilovat i na grilu v alobalu. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou