Marinovaný bůček na gril

Poslední chvíle letního grilování. Ještě stíháte rozestavit gril nebo udělat ohniště a opéct si kousek slaniny, špekáčky nebo upéct maso. Pak budeme čekat do příštího roku, abychom vytáhli a oprášili gril a pochutnali si na těchto dobrotách. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 14.9.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Marinovaný bůček na gril

Suroviny

500 glibového bůčku bez kosti s kůží
100 mlsvětlého piva
2 lžícetekutého medu
50 mlkvalitní sojové omáčky
5 stroužkůčesneku
2 ksšalotky
dle chutisůl, pepř

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na pásky. Z toho množství mi vyšly 4.
  2. Všechny ingredience na marinádu promícháme, česnek prolisujeme a šalotku nakrájíme na drobno. Maso marinádou omatláme, zbytkem marinády bůček zalijeme a vše uložíme v uzavřené nádoby do lednice. Klidně i dva dny necháme uležet. Sem tam proložíme.
  3. V den grilování maso částečně zbavíme marinády (stačí setřít prstem). To proto, aby se nám nepřipalovala cibule.
  4. Rozpálíme gril a maso za častého potírání zbytkem marinády a otáčení grilujeme 30 až 40 minut do měkka. Jo, zbytek marinády rozmixujeme a dochutíme dle vlastní chuti.
  5. Podáváme se zeleninovým salátem a čerstvým nebo ogrilovaným pečivem.

Můj blog:Vaření s Tomem