Marinovaný kuřecí steak a kuskus

Kuřecí prsa udělaná jako steaky. Vynikající, šťavnaté, marinované maso v sójové omáčce s grilovacím kořením a česnekem. Mňamka!

Přidal:admin, 10.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Marinovaný kuřecí steak a kuskus

Suroviny

Pro 4 osoby potřebujeme:
4 kskuřecí steaky (kuřecí prsa)
olej
Na marinádu:
3 lžíceoleje
1 lžícegrilovací koření nebo koření steak
2 lžícesójová omáčka
2-3 stroužkyčesneku /nemusí být/
Kuskus:
500 gkuskus
800 mlvody
1 lžícevegety nebo jedna kostka zeleninového bujónu
2 lžíceolivový olej
1 bal.libovolná mražená zelenina (cca 400 g)

Postup přípravy

  1. Kuřecí steaky si jemně naklepeme a na několik hodin /i přes noc/ namočíme do marinády připravené z daných ingrediencí. Opékáme /zpočátku zprudka, aby se maso zatáhlo a pak snížíme plamen/ na pánvi z každé strany minimálně 5 minut, záleží na tloušťce steaku. Ideální je 1 - 1,5 cm v syrovém stavu po vyklepání.
  2. Podáváme s dipy, omáčkami a různými přílohami, jako jsou např. hranolky, americké brambory, opékané brambory a v tomto případě na obrázku je to kuskus.
  3. Kuskus: Kuskus si vysypeme do nádoby, zalijeme olejem dobře promícháme a zalijeme horkým vývarem smícháním vody a bujónu nebo vegety. Promícháme a na 10 minut zakryjeme a necháme nabobtnat. Mezi tím si připravíme mraženou zeleninu na páře nebo na pánvi prohřejeme v malém množství vody. Přidáme do kuskusu a promícháme. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou