NejRecept.cz Grilování a BBQ Grilované maso Marinovaný kuřecí steak a kuskus
Marinovaný kuřecí steak a kuskus
Recept Marinovaný kuřecí steak a kuskus
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   10.4.2015

Marinovaný kuřecí steak a kuskus

Kuřecí prsa udělaná jako steaky. Vynikající, šťavnaté, marinované maso v sójové omáčce s grilovacím kořením a česnekem. Mňamka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Pro 4 osoby potřebujeme:

4 ks
kuřecí steaky (kuřecí prsa)
olej

Na marinádu:

3 lžíce
oleje
1 lžíce
grilovací koření nebo koření steak
2 lžíce
sójová omáčka
2-3 stroužky
česneku /nemusí být/

Kuskus:

500 g
kuskus
800 ml
vody
1 lžíce
vegety nebo jedna kostka zeleninového bujónu
2 lžíce
olivový olej
1 bal.
libovolná mražená zelenina (cca 400 g)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kuřecí steaky si jemně naklepeme a na několik hodin /i přes noc/ namočíme do marinády připravené z daných ingrediencí. Opékáme /zpočátku zprudka, aby se maso zatáhlo a pak snížíme plamen/ na pánvi z každé strany minimálně 5 minut, záleží na tloušťce steaku. Ideální je 1 - 1,5 cm v syrovém stavu po vyklepání.
  2. Podáváme s dipy, omáčkami a různými přílohami, jako jsou např. hranolky, americké brambory, opékané brambory a v tomto případě na obrázku je to kuskus.
  3. Kuskus: Kuskus si vysypeme do nádoby, zalijeme olejem dobře promícháme a zalijeme horkým vývarem smícháním vody a bujónu nebo vegety. Promícháme a na 10 minut zakryjeme a necháme nabobtnat. Mezi tím si připravíme mraženou zeleninu na páře nebo na pánvi prohřejeme v malém množství vody. Přidáme do kuskusu a promícháme. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář