Marlenka se salkovým krémem bez válení těsta

Marlenka je velmi populárním dezertem v kavárnách a dnes ji už můžete dostat i v obchodě jako polotovar. Ale pokud preferujete domácí dezerty a marlenka je vaše oblíbená pochoutka, připravte si ji i doma. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 31.10.2016
Kategorie: Dorty
Marlenka se salkovým krémem bez válení těsta

Suroviny

Těsto:
600 ghladká mouka
300 gmáslo
200 gmoučkový cukr
4 ksvejce
3 PLmed
1 PLjedlá soda
podle potřebymléko
Krém:
250 gmáslo
1 konzervasalko
mleté vlašské ořechy na posypání

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme těsto. Všechny suroviny kromě másla dáme do misky, promícháme. Máslo rozpustíme na mírném ohni, přidáme ho k sypké směsi do misky a mixérem vše vyšleháme. Postupně podle potřeby přiléváme mléko. Těsto by mělo mít hustotu těsta na lívance. Mírně husté, mírně tekuté, mělo by se pěkně rozetírat.
  2. Těsto rozdělíme na 4 papíry - snažíme se rozdělit ho rovnoměrně.
  3. Těsto na každém papíře stěrkou rozetřeme na tenký plát a dáme ho péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 6-8 minut. Upečené těsto necháme na papíře i vychladnout a po vychladnutí stáhneme papír.
  4. Máslo vyšleháme s karamelovým kondenzovaným mlékem do hladkého krému a rovnoměrně, ve stejné vrstvě rozetřeme na pláty.
  5. Všechny potřené pláty těsta spojíme a boky ostrým nožem zarovnáme.
  6. Celou Marlenku posypeme mletými vlašskými oříšky a na vrch uděláme mřížku z kakaového slazeného mléka.