Marokánky

Domácí, sladké, chutné. Marokánky s kandovaným ovocem. Mňam!

Přidal:admin, 1.5.2015
Kategorie: Chuťovky
Marokánky

Suroviny

Budeme potřebovat:
250 mlsmetany na šlehání
100 gkandovaného ovoce
50 gkandované pomerančové kůry
160 gořechů (různé druhy)
160 gkrupicového cukru
1 bal.vanilkového cukru
20 ghladké mouky

Postup přípravy

  1. Za stálého míchání svaříme šlehačku s cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme na kousky nakrájené ovoce, pomerančovou kůru a nastrouhané ořechy a vaříme 5 minut a odstavíme. Do částečně vychladlé směsi přimícháme mouku.
  2. Na plech s peč. papírem, klademe lžičkou malé hromádky. Pečme v předehřáté troubě na 120 °C až 150 °C asi 30 minut.
  3. Po upečení necháme na plechu mírně vychladnout a pak sundáme. Po vychladnutí můžeme ze spodu namáčet do rozehřáté čokolády. Dobrou chuť!