Máslové dvoubarevné pečivo měkké jako pavučinka

Nadýchané a jemné jako pavučinka. Máslové dvoubarevné pečivo na snídani.

Přidal:Gaštanka, 15.12.2015
Kategorie: Moučníky
Máslové dvoubarevné pečivo měkké jako pavučinka

Suroviny

Budeme potřebovat:
1/2 lmléko
1 kostkadroždí
3 lžícekr. cukr
100 mlteplá voda
4 lžíceolej
1 lžičkasůl
1 kghladká mouka
2 lžícekakao
1 kspomeranč - kůra
podle chuti rozinky, brusinky, oříšky, kandované ovoce
Na potření:
3 ksžloutky
5 bal.vanilkový cukr
100 gmáslo
Dále budeme potřebovat:
500 mlvoda
200 gkr. cukr
3 bal.vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. 1/2 l mléka, kostku droždí, cukr, kůru z pomeranče, olej, vodu, sůl a mouku v misce důkladně zpracujeme na hladké těsto, které rozdělíme na polovinu. Do jedné poloviny přidáme kakao a znovu zpracujeme. Do těsta můžete přidat libovolné suroviny, jako například rozinky, brusinky, oříšky, ...
  2. Každou polovinu rozdělíme ještě jednou, čili dostaneme 2 tmavé kuličky a 2 světlé kuličky. Necháme je na teplém místě 15-30 minut kynout.
  3. Máslo utřeme se žloutky a vanilkovým cukrem.
  4. Těsta zpracujeme na silnější kolečka, které potřeme připraveným máslem, rukama je rozmačkáme do obdélníku (máslo vtlačíme do těsta) a obdélníky srolujeme.
  5. Jeden tmavý a jeden světlý válec spojíme a propleteme. Uložíme je na plech a vložíme do studené trouby. Teplotu zapneme na 180 stupňů a pečeme do zlata. Během pečení můžete vrch pečiva potírat připraveným sirupem (voda + vanilka + cukr).