Máslové halušky s vepřovým masem na houbové omáčce

Skvělá volba na oběd. Domácí máslové noky a houbová omáčka, do toho jemné vepřové maso a je to. Výborná lahůdka.

Přidal:admin, 19.2.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Máslové halušky s vepřovým masem na houbové omáčce

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgvepřová panenka
500 ghouby
2 ksčervená cibule
2 kspaprika
2 ksrajče
200 mlsmetana
4 lžícehladká mouka
sůl
pepř
červená mletá paprika
paprikový krém
gulášový krém (pasta)
slunečnicový olej

Postup přípravy

  1. Maso si nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme podle chuti z každé strany. Pokapeme olejem a necháme půl hodinu odpočívat.
  2. Na pánvi si rozpálíme olej a ukládáme plátky masa, které jsme si obalily v hladké mouce. Smažíme z obou stran. Opražené masíčko si vybereme na talíř a ve výpeku si připravíme omáčku.
  3. Cibulku si nakrájíme na drobno a přidáme ji do pánve s výpekem. Když máme cibulku osmaženou, přidáme na malé kousky nakrájenou papriku, houby a rajče. Osolíme, opepříme podle chuti, přidáme 1 lžičku paprikového krému a gulášovú pastu. Dobře promícháme a zalijeme trochou vody. Dusíme, dokud se paprika a rajče nerozvaří.
  4. Když je paprika rozvařená, přidáme smetanu a omáčku zahustíme moukou.
  5. Podáváme s domácími haluškami. Skvělý recept na domácí halušky najdete tu (hotové halušky polijeme rozpuštěným máslem).

Zdroj: Nosalty