NejRecept.cz Přílohy Halušky Máslové halušky s vepřovým masem na houbové omáčce
Máslové halušky s vepřovým masem na houbové omáčce
Recept Máslové halušky s vepřovým masem na houbové omáčce
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   19.2.2015

Máslové halušky s vepřovým masem na houbové omáčce

Skvělá volba na oběd. Domácí máslové noky a houbová omáčka, do toho jemné vepřové maso a je to. Výborná lahůdka.

35 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

1 kg
vepřová panenka
500 g
houby
2 ks
červená cibule
2 ks
paprika
2 ks
rajče
200 ml
zakysaná smetana
4 lžíce
hladká mouka
sůl
pepř
červená mletá paprika
paprikový krém
gulášový krém (pasta)
slunečnicový olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso si nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme podle chuti z každé strany. Pokapeme olejem a necháme půl hodinu odpočívat.
  2. Na pánvi si rozpálíme olej a ukládáme plátky masa, které jsme si obalily v hladké mouce. Smažíme z obou stran. Opražené masíčko si vybereme na talíř a ve výpeku si připravíme omáčku.
  3. Cibulku si nakrájíme na drobno a přidáme ji do pánve s výpekem. Když máme cibulku osmaženou, přidáme na malé kousky nakrájenou papriku, houby a rajče. Osolíme, opepříme podle chuti, přidáme 1 lžičku paprikového krému a gulášovú pastu. Dobře promícháme a zalijeme trochou vody. Dusíme, dokud se paprika a rajče nerozvaří.
  4. Když je paprika rozvařená, přidáme smetanu a omáčku zahustíme moukou (mouku používat nemusíme).
  5. Podáváme s domácími haluškami. Skvělý recept na domácí halušky najdete tu (hotové halušky polijeme rozpuštěným máslem).
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář