Máslové jednohubky z kynutého těsta

Vynikající kynuté rohlíky plněné různou nádivkou. Nádivku tam ani vlastně netřeba, i tak jsou fenomenální, stačí potřít máslem.

Přidal:admin, 26.5.2015
Kategorie: Moučníky
Máslové jednohubky z kynutého těsta

Suroviny

Těsto:
1 kostkadroždí
400 mlmléko
200 mlvoda
3 lžičkysůl
1 lžícekr. cukr
850 gpolohrubá mouka
Nádivka:
140 gmáslo
3 ksžloutky
1 lžícehladká mouka
šunka
Vrch:
1 ksvejce
semínka na posypání

Postup přípravy

  1. 200 ml mléka ohřejeme, přidáme droždí, cukr a lžíci mouky. Necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a vyhnete hladké těsto, které necháme na teplém místě, zakryté utěrkou kynout.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly.
  4. Máslo necháme na pracovní desce odstát, aby získalo pokojovou teplotu, přidáme rozkvedlané žloutku a 1 lžíci hladké mouky. Důkladně spojíme. Šunku nakrájíme na malé kousky.
  5. 2 pláty těsta potřeme připravenou máslovou nádivkou, navrstvíme nakrájenou šunku, zakryjeme je druhým těstem. Takto připravené 2 kruhy necháme odpočívat půl hodiny zakryté utěrkou.
  6. Odpočinuté těsto znovu rozválíme na tenký plát a srolujeme. Nakrájíme na kousky, které ukládáme na plech, vyložený pečícím papírem. Necháme kynout půl hodinu.
  7. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme různými semínky.
  8. Plech vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů do zlata. Nádivku můžete zvolit libovolnou, slanou nebo sladkou. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika