NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Máslové kynuté MINI pečivo
Máslové kynuté MINI pečivo
Recept Máslové kynuté MINI pečivo
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   11.5.2016

Máslové kynuté MINI pečivo

Vynikající máslové pečivo. Klasické rohlíky se mohou skrýt před touto dobrůtkou. Těsto je opravdu velmi jemné a po upečení je doslova jako pavučinka. Pracuje se s ním skvěle, vůbec se nelepí a pěkně se dá tvarovat. Já jsem dělala válečky, ale fantazii se meze nekladou. Vyzkoušejte i jiné. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny
300 g
hladká mouka
135 ml
mléka
1 ks
vejce
2 lžíce
kr. cukr
1/2 lžičky
sůl
12 g
čerstvé droždí
60 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mléko ohřejeme, přidáme cukr a promícháme, aby se rozpustil. Přidáme čerstvé droždí a necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme 2 hodiny kynout.
  2. Vykynuté těsto rozválíme na hrubší plát, který potřeme měkkým máslem, nakrájíme na menší obdélníky. Každý kousek srolujeme.
  3. Poklademe je na papírem vyložený plech na pečení nebo tukem vymastíme a necháme je na plechu kynout ještě půl hodinu.
  4. Po půl hodině je pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 st. cca 25 minut. Ještě před pečením vrch potřete máslem, budou křupavější.
  5. Upečené zakryjeme bavlněnou utěrkou a necháme vychladnout.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář