Máslové kynuté MINI pečivo

Vynikající máslové pečivo. Klasické rohlíky se mohou skrýt před touto dobrůtkou.

Přidal:admin, 11.5.2016
Kategorie: Pečivo
Máslové kynuté MINI pečivo

Suroviny

300 ghladká mouka
135 mlmléka
1 ksvejce
2 lžícekr. cukr
1/2 lžičkysůl
12 gčerstvé droždí
60 gmáslo

Postup přípravy

  1. Mléko ohřejeme, přidáme cukr a promícháme, aby se rozpustil. Přidáme čerstvé droždí a necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme 2 hodiny kynout.
  2. Vykynuté těsto rozválíme na hrubší plát, který potřeme měkkým máslem, nakrájíme na menší obdélníky. Každý kousek srolujeme.
  3. Poklademe je na papírem vyložený plech na pečení a necháme je na plechu kynout ještě půl hodinu.
  4. Po půl hodině je pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 st. cca 25 minut. Ještě před pečením vrch potřete máslem, budou křupavější.
  5. Upečené zakryjeme bavlněnou utěrkou a necháme vychladnout.

Zdroj: Vk