Máslové raženky

Domácí pečivo je domácí pečivo. Vynikající domácí máslové raženky.

Přidal:admin, 28.5.2015
Kategorie: Moučníky
Máslové raženky

Suroviny

Na omládek:
100 mlvody
1 lžičkasladěnky nebo sladovitu
9-10 gdroždí
125 ghladké mouky
Dále:
200 mlmléka
25 gmásla
1,5 lžičkysoli
1/2rovné lžičky cukru
125 ghladké mouky
125 gpolohrubé mouky
125 gpšeničné chlebové mouky
semínky

Postup přípravy

  1. Suroviny na omládek necháme bez předehřevu pekárnu jen umíchat a pak, v zavřené, 45 mint kynout.
  2. Poté přidáme zbytek surovin (máslo rozpuštěné) a necháme opět jen umíchat těsto. Vykynout jsem ho nechala v míse.
  3. Pak prohněteme, rozdělíme na 16 kousků, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout.
  4. Raznicí uděláme raženky, které dáme na plech kynout lícem dolů. Asi po 20-25 minutách je obrátíme, potřeme vodou, sypneme semínky a ve vyhřáté troubě upečeme (220°C/asi 10 minut).

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem