NejRecept.cz Maso Vepřové maso Maso po burgundsku
Maso po burgundsku
Recept Maso po burgundsku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Adddy17 Adddy17    ·   5.2.2017

Maso po burgundsku

Netradiční název (podle vína), ale u nás doma tradiční jídlo. S receptem bych se chtěla podělit. Je to vynikající dobrota, kterou můžete podávat s čerstvým křupavým chlebem nebo i s knedlíkem. Já to mám ráda dokonce i bez přílohy, jen tak. Určitě doporučuji vyzkoušet, nemějte obavy ... alkohol se během pečení vypaří, takže se ani neopijete :D Autor: LuckaZubata

Suroviny
600 g
vepřového na kostky
1 ks
cibuli
15 dkg
anglické slaniny
3-4 stroužky
česneku
50 g
rajského protlaku
1 ks
masox
20 dkg
mrkve
15 dkg
žampionů
300 ml
červeného burgundského vína
sůl, pepř, tymián
bobkový list
plátek másla
jíška
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na kostky, přidáme sůl, pepř, bobkový list a necháme odležet v lednici.
  2. Na oleji osmažíme cibulku, slaninu do křupava. Přidáme česnek, maso, orestujeme. Přidáme protlak, masox, zalijeme 1 l vody a necháme asi 1h dusit.
  3. Poté přidáme mrkev na kolečka, víno, tymián a dusíme do měkka.
  4. Na pánvičce rozpustíme máslo a osmahneme pokrájené žampiony, které vmícháme k masu. Vmícháme jíšku, dochutíme solí, pepřem. Dobrou chuť :)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář