NejRecept.cz Grilování a BBQ Grilované maso Medová krkovička pečená v pivu
Medová krkovička pečená v pivu
Recept Medová krkovička pečená v pivu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   2.11.2015

Medová krkovička pečená v pivu

Medová krkovička pečená v pivu. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami. My jsme k tomu měli bramborovou kaši.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Suroviny:

4 plátky
krkovice s kostí
3 ks
cibule
2 lžíce
tekutého medu
2 lžíce
Teriyaki omáčky
2 lžíce
dijonské hořčice
50 ml
olivového oleje
4 stroužky
česneku
2 lžíce
kečupu
250 ml
světlého piva, zde Budvar
chilli papričku nakrájenou nadrobno
čerstvě mletý pepř
sůl dle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny na marinádu prošleháme v misce, ve které pak budeme maso marinovat přes noc. Plátky krkovice omyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme. Vložíme do marinády a pořádně ji do masa vetřeme. Nádobu uzavřeme a necháme do rána odpočívat v ledničce.
  2. Cibuli nakrájíme na půl nebo kolečka, polovinu vyskládáme do pekáče, vložíme maso, zasypeme zbytkem cibule, podlijeme částí piva, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 st. Pečeme cca 40 minut, průběžně podléváme pivkem.
  3. Poté sundáme poklici a dopékáme na barvičku dalších cca 20 minut. Podle chuti dosolíme.
  4. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami. My jsme k tomu měli bramborovou kaši.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář