Medové řezy s kaštanovou nádivkou

Jedna z mnoha variací na naše oblíbené medové řezy ... tentokrát s kaštanovou nádivkou.

Přidal:Janaha, 24.11.2015
Kategorie: Moučníky
Medové řezy s kaštanovou nádivkou

Suroviny

Těsto:
400 ghladká mouka
100 gmed
100 gmoučkový cukr
2 lžícekakao (zarovnané lžíce)
1 lžičkasoda bikarbona (zarovnané)
2 lžičkyperníkové koření (zarovnané)
50 grozpuštěné máslo
1 ksvejce
1 ksžloutek
mléko podle potřeby na zadělané
Krém:
500 mlmléko
80 gkukuřičný škrob
30 gdětská krupice
500 gkaštanové pyré
250 gmáslo
150-200 gmoučkový cukr
Dále budeme potřebovat:
150 gčokoláda na polevu
2 lžícemásla
1 lžíceoleje

Postup přípravy

  1. Těsto:
    Všechny suroviny smícháme ručně v misce. Mléko přidávám dle potřeby. Spracované těsto přeložím na pomoučený vál a rozdělím na 3 části. Každou část rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu přibližně 30x40cm (můžete použít i menší, ale pláty budou vyšší). Pomocí válečku přenesu na vymazaný a hrubou moukou pomoučený obrácený! plech a upeču. Peču velmi krátce (pláty jsou tenké). Já jsem pekla asi 8 - 10 minut na 180 ° (řiďte se svojí troubou, každá trouba peče jinak). Upečený plát stáhneme z plechu na rovnou plochu (pozor, je sice tvrdý ale křehký) a nechám ho tam vychladnout. Takto upeču všechny tři pláty. Když vychladnou, naplníme je a polijeme čokoládou.
  2. Krém:
    Naváží si dětskou krupici a škrob, po částech (za stálého míchání) přiléváme studené mléko a dobře rozmícháme. Uvařím hustý pudink (třeba míchat opravdu intenzivně, pudink je velmi hustý, tak dejte pozor aby se vám neudělaly bulky). Na horký pudink přiložím průsvitnou potravinářskou fólii, aby se mi na pudinku neudělala slupka a nechám ho vychladnout. Vychladlý pudink prošleháme a zašleháme po částech kaštanové pyré. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po částech zašleháme pudink s kaštanovým pyré. Nádivku si rozdělím na půl a naplním medové pláty. Trochu přitlačíme, aby se řezy při krájení nerozpadali (můžete i mírně zatížit) a dám do lednice. Druhý den polijeme čokoládovou polevou. Řezy musí ustát v chladničce nejméně 2 dny, aby změkly. Pak je nakrájím ostrým nožem, který si namáčí do horké vody.
  3. Čokoládová poleva:
    Nad párou rozpustíme čokoládu (já jsem měla 52%) s kouskem másla, nakonec do čokolády zamícháme lžíci oleje (aby se leskla) a teplou polevu naliju / namažu naplněný zákusek. Nechám ztuhnout a dám do lednice.

Zdroj: Recepty z mojej kuchyne