Medové řezy s meruňkovým džemem

Tradice je tradice. Vylepšené tradiční medové řezy o meruňkový džem, ale stále chutné.

Přidal:admin, 2.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Medové řezy s meruňkovým džemem

Suroviny

Těsto:
600 ghladká mouka
200 gmoučkový cukr
1 lžičkaprášek do pečiva
100 gmáslo
2 ksvejce
5 lžicmed
5-6 lžicmléko
Náplň:
650 mlmléka
150 gdětská krupice
300 gmáslo
250 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
Dále budeme potřebovat:
meruňkový džem
100 ghořká čokoláda
1 lžíceslunečnicový olej

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku si smícháme s moučkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vajíčka, med, měkké máslo a postupně přidáváme mléko a zpracujeme hladké těsto, které si rozdělíme na 4 stejné části.
  2. Každou část těsta rozválíme na pomoučené pracovní desce a upečeme na opačné straně plechu v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů. Pečeme cca 6-7 minut.
  3. Z mléka a dětské krupice si uvaříme hustou kaši - necháme vychladnout. Máslo s kr. a vanilkovým cukrem si vyšleháme do pěny a postupně přidáme vychladlou krupicovou kaši.
  4. První plát potřeme náplní, položíme druhý plát těsta, který potřeme meruňkovým džemem, položíme třetí plát těsta, navrstvíme nádivku a položíme čtvrtý plát těsta. Takto navrstvený koláč utlačíme rukama a polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali olej. Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Citromhab