Medové řezy s ořechy a čokoládou

Fantastické medové těsto, ořechová nádivka a glazura z čokolády. Máte rádi medové zákusky?

Přidal:admin, 22.4.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Medové řezy s ořechy a čokoládou

Suroviny

Těsto:
1 ksvejce
150 gmoučkový cukr
30 gmáslo
1/2 lžičkyjedlá soda
2 lžícemed
3 lžícemléko
400 ghladká mouka
3 lžícekakao
Krém:
1 ksvejce
2 lžícehladká mouka
100 gkr. cukr
300 mlmléka
300 gmáslo
mleté vlašské ořechy
Glazura:
100 gčokoláda
100 gmáslo

Postup přípravy

  1. Těsto:
    Všechny suroviny kromě mouky a kakaa smícháme v hrnci a na mírném ohni zahřejeme, dokud hmota dostane jantarovou barvu. Odstraníme z ohně, přidáme mouku a kakao a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 7 stejných částí. Každou část rozválíme na plát silný cca 4-5 mm a upečeme na plechu, který jsme vystlali papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů pár minut. Upečené těsta vyjmeme a vlhkým hadříkem odstraníme přebytečnou mouku, která zůstala na vrchu. Necháme vychladnout.
  2. Náplň:
    Vajíčko smícháme s cukrem, přidáme mouku a postupně za stálého míchání přiléváme mléko. Mícháme důkladně, abychom neměli hrudky. Hmotu vaříme ve vodní lázni, dokud nebude hustá. Máslo utřeme do pěny, přidáme po lžících vychladlou hmotu.
  3. Glazura:
    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu s máslem.
  4. Vrstvení:
    Každý plát potřeme připravenou nádivkou, posypeme vlašskými ořechy, položíme druhý plát těsta, znovu naneseme nádivku a mleté ​​vlašské ořechy. Pokračujeme až po položení posledního plátu těsta. Na vrch navrstvíme čokoládovou glazuru.
  5. Krájíme ostrým nožem a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk