Medové rohlíčky máčené v čokoládě - FOTOPOSTUP

Vynikající, křehké medové rohlíčky máčené v čokoládě. Tradiční vánoční cukroví.

Přidal:admin, 13.10.2015
Kategorie: Chuťovky, Koláče, cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce
Medové rohlíčky máčené v čokoládě - FOTOPOSTUP

Suroviny

Budeme potřebovat:
50 gkr. cukr
3 lžícevoda
1/4 lžičkykoření kardamom
50 gmáslo
1/4 lžičkysoda
1 lžičkamletá skořice
100 gtmavá čokoláda
100 gmed
2 kshřebíček
3 ksvejce
1/4 lžičkysůl
250 ghladká mouka
5 mlkoňak

Postup přípravy

  1. Nejdříve uvaříme sirup. 3 lžíce vody a 50 g cukru za stálého míchání na mírném ohni spojíme. Když je cukr rozpuštený, odstavíme a necháme mírně vychladnout. Pak přidáme med. Ochutíme hřebíčkem a kardamomem. Necháme chvíli odstát a potom koření vyjmeme.
  2. Vaječné bílky oddělíme od žloutků. K žloutkům přidáme měkké máslo, sirup a důkladně promícháme lžící.
  3. V druhé misce smícháme prosátou mouku, sůl, skořici a jedlou sodu. Přidáme žloutkovou hmotu a zpracujeme tuhé těsto. Těsto zabalíme do alobalu a necháme na teplém místě stát 1 hodinu.
  4. Po hodině těsto zpracujeme do válce, ze kterého nakrájíme tenčí kolečka. Z koleček vytvarujeme rohlíky, které ukládáme na papírem vyložený plech na pečení.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca 15 - 20 minut.
  6. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, do které přidáme koňak podle vlastní chuti. Konce každého upečeného rohlíku namočíme do čokolády.

 * bílka odložíme do chladničky a spotřebuje při jiném koláči.

Zdroj: Povar