NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Medové rohlíčky máčené v čokoládě - FOTOPOSTUP
Medové rohlíčky máčené v čokoládě - FOTOPOSTUP
Recept Medové rohlíčky máčené v čokoládě - FOTOPOSTUP
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   13.10.2015

Medové rohlíčky máčené v čokoládě - FOTOPOSTUP

Vynikající, křehké medové rohlíčky máčené v čokoládě. Tradiční vánoční cukroví. S mým fotopostupem to určitě zvládnete. Podívejte se na obrázky a pusťte se do toho. Po upečení jsou sice tvrdší, ale když pár dny postojí, doslova se rozplývají na jazyku. Druhá dávka bude vánoční :) Autor: Triniti

40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

50 g
kr. cukr
3 lžíce
voda
1/4 lžičky
koření kardamom
50 g
máslo
1/4 lžičky
soda
1 lžička
mletá skořice
100 g
tmavá čokoláda
100 g
med
2 ks
hřebíček
3 ks
vejce
1/4 lžičky
sůl
250 g
hladká mouka
5 ml
koňak
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve uvaříme sirup. 3 lžíce vody a 50 g cukru za stálého míchání na mírném ohni spojíme. Když je cukr rozpuštený, odstavíme a necháme mírně vychladnout. Pak přidáme med. Ochutíme hřebíčkem a kardamomem. Necháme chvíli odstát a potom koření vyjmeme.
  2. Vaječné bílky oddělíme od žloutků. K žloutkům přidáme měkké máslo, sirup a důkladně promícháme lžící.
  3. V druhé misce smícháme prosátou mouku, sůl, skořici a jedlou sodu. Přidáme žloutkovou hmotu a zpracujeme tuhé těsto. Těsto zabalíme do alobalu a necháme na teplém místě stát 1 hodinu.
  4. Po hodině těsto zpracujeme do válce, ze kterého nakrájíme tenčí kolečka. Z koleček vytvarujeme rohlíky, které ukládáme na papírem vyložený plech na pečení.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca 15 - 20 minut.
  6. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, do které přidáme koňak podle vlastní chuti. Konce každého upečeného rohlíku namočíme do čokolády.

 * bílka odložíme do chladničky a spotřebuje při jiném koláči.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář