Medové trubičky s karamelovým krémem

Vynikající křehké trubičky, plněné karamelovým krémem. "K sežrání." Mňam!

Přidal:admin, 4.1.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Medové trubičky s karamelovým krémem

Suroviny

SUROVINY NA 60 PORCÍ:
500 ghladká mouka
200 gmoučkový cukr
3 lžícetekutý med
1/4 lžičkysoda bicarbona
3 ksžloutky
100 gHera
Náplň:
300 gkrystalový cukr
200 mlsmetana ke šlehání
300 mlmléka
1 bal.zlatý klas/vanilkový pudink DrOetker
1 bal.vanilkový cukr DrOetker
300 gmáslo
200 gtmavá čokoládová poleva

Postup přípravy

  1. Těsto: všechny suroviny na trubičky zpracujeme na hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Pak prohněteme a rozválíme na tenko, asi 2 mm, vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. Trubičky potřeme máslem a natáčíme vykrojené kolečka. Upečeme při teplotě 180 ° C. Hned po vytažení z trouby je stáhneme, nakolik později by se lámaly.
  2. Náplň: 300 g krystalového cukru zkaramelizujeme, zalijeme šlehačkovou smetanou a mícháme dokud se karamel nerozpustí. Odložíme, občas promícháme, dokud nezhoustne. Mléko uvaříme se Zlatým klasem/pudinkem a vanilkovým cukrem a necháme vychladnout.
  3. Máslo pokojové teploty vyšleháme, přidáme po trošce vychladlý pudink a karamel. Vyšleháme na hladký krém.
  4. Konce trubiček namáčíme do čokoládové polevy a necháme ztuhnout. Nádivku naplníme do cukr. kapsy a plníme připravené trubičky. Třeba je udělat trochu v předstihu, aby změkly. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Blažena Sadovská