Medové Žerbó řezy

Tradiční Žerbó řezy jsou z mletých vlašských ořechů, ale ani tyto nejsou špatné. Vynikající chuť medu a marmelády. Mňam!

Přidal:admin, 22.12.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Medové Žerbó řezy

Suroviny

Těsto:
450 ghladká mouka
150 gmoučkový cukr
100 gmáslo
4 lžícemed
5 lžicmléko
2 ksvejce
1 lžičkaprášek do pečiva
Krém:
300 mlmléka
3 lžícedětská krupice
2 bal.vanilkový cukr
200 gmáslo
200 gmoučkový cukr
marmeláda
Povrch:
180 gtmavá čokoláda
2 lžíceolej

Postup přípravy

  1. Máslo si zahřejeme nad párou, přidáme med, cukr, mléko, rozšlehaná vajíčka a rozpustíme. Dostaneme krémovou, lesklou hmotu. Odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Po částech začneme přidávat mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Zpracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat v ledničce nejméně půl hodinu.
  3. Vychladlé těsto si rozdělíme na 4 části a rozválíme je na tenké pláty. Každý plát těsta upečeme při teplotě 180 stupňů cca 5-6 minut. Před tím, než je dáme péct, popícháme vidličkou.
  4. Připravíme si krém. Do mléka si přidáme krupici a vanilkový cukr. Uvaříme hustou kaši. Máslo s cukrem si vymícháme do pěny a postupně přidáváme vychladlou kaši.
  5. Začneme vrstvit. Na plát těsta potřeme nádivku, položíme plát těsta, potřeme marmeládou, opět plát těsta, navrstvíme nádivku a zakryjeme posledním plátem těsta. Vrch polijeme čokoládou, do které jsme přidali 2 lžíce oleje. Necháme ztuhnout. Dobrou chuť!

Zdroj: Nosalty