Medový dort s čokoládou

Medové pláty těsta, pudinková nádivka a na vrchu čokoládová poleva. Autor: Klárka

Přidal:klára kaňuščáková, 23.5.2015
Kategorie: Dorty
Medový dort s čokoládou

Suroviny

Těsto:
150 gkr. cukru
80 gmásla
2 ksvejce
2 lžícemedu
1 lžička sody
skořice
hřebíček
250 gpolohrubé mouky
250 ghladké mouky
Nádivka:
500 mlmléka
14 lžicBB pudinku
250 gmásla
300 gmoučkového cukru
Dále budeme potřebovat:
Nescafé (káva)
rum
čokoláda

Postup přípravy

  1. Těsto: Vše míchat metličkou nad párou, do teplé hmoty dát jedlou sodu, odstavit dát polohrubou mouku promíchat a ještě teplou hmotu vylít na hladkou mouku.
  2. Těsto rozdělit na 5 plátů. Vyválíme do tvaru kruhu, potřeme je uvařenou nescafé kávou a rumem.
  3. Pláty natíráme nádivkou postupně - do mléka přidáme BB pudink a uvaříme hustou hmotu, kterou necháme vychladnout. Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně přidáme vychladlý pudink.
  4. Vrch dortu polijeme čokoládou necháme ztuhnout v lednici 24 hodin pak můžeme servírovat. DOBROU CHUŤ !!!