Medový krémeš

Tento koláček je již takovou klasikou u nás doma na svátky nebo na oslavy, pokud někdo slaví narozeniny nebo svátek. No co může být lepší než tento koláček? Jednoznačně nic, ale ještě by se dal počítat i punčový, ale tento je o trochu lepší. Dvě medové těsta, uvnitř chutný vanilkový krém a vrch bohatě posypaný moučkovým cukrem. Už jen počkat, dokud trochu postojí, aby medové pláty změkly a je hotovo. Autor: Marta M.

Přidal:Marta Mlyn, 31.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Medový krémeš

Suroviny

Těsto:
300 ghladká mouka
50 gmáslo
100 gmoučkový cukr
1 lžičkujedlá soda
1 PLmed
2 ksvejce
Náplň:
1 lmléko
3 PLhrubá mouka
2 bal.zlatý klas nebo vanilkový pudink
1 bal.vanilkový cukr
150 gmoučkový cukr
250 gmáslo

Postup přípravy

  1. Ze surovin na těsto vypracujeme kuličku, kterou rozdělíme na 2 části a vyválíme na pracovní desce.
  2. Pláty upečeme na opačné straně plechu při teplotě 180 stupňů dozlatova. Pečení netrvá dlouho, tak si troubu sledujte, aby vám pláty nestvrdli.
  3. Ze surovin na krém uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Po vychladnutí mixérem vyšleháme spolu s máslem do hladkého krému.
  4. Krém naneseme na upečený plát těsta, zakryjeme ho druhým plátem a necháme v lednici stát minimálně přes noc.
  5. Před podáváním vrch posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.